Előfizetői tartalom

Kína gazdaságát átfertőzi a válságszektor

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csökkentette a Kínára vonatkozó növekedési előrejelzését, és megállapította, hogy az ország gazdasági felpattanása veszít lendületéből az ingatlanszektor problémáia miatt. Az IMF szerdán közzétett regionális gazdasági kilátásokról szóló jelentése szerint a világ második legnagyobb gazdaságában idén várhatóan csak 5 százalékos, jövőre pedig 4,2 százalékos bővülés lehet, szemben az áprilisi 5,2 százalékos és 4,5 százalékos prognózissal.

A jelentés kiemelte a kínai feldolgozóiparral kapcsolatos problémákat, hivatkozva a feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek áprilistól augusztusig tartó csökkenő területére. Emellett az ingatlanszektorban tovább romlottak a feltételek, ami elhúzódó lakáspiaci visszeséshez vezetett. Az IMF arra figyelmeztetett, hogy ez a helyzet nagyobb pénzügyi feszültséget okozhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés