Előfizetői tartalom

Megijedt Kína árnyékától a német miniszter az uniós harcban

Portfolio
Volker Wissing német közlekedési miniszter arra figyelmeztetett, hogy a német gazdaságban súlyos következményekkel járhat, ha az Európai Unió további importvámokat vet ki a Kínában gyártott elektromos járművekre. Wissing hangsúlyozta a nyitott piacok fontosságát, és kijelentette, hogy bár az egyenlő versenyfeltételek biztosítása kulcsfontosságú, a támogatások és adók nem használhatók e cél elérésének módszereként – számolt be a Bloomberg.

Wissing arra reagált, hogy az EU jelenleg is vizsgálja a kínai kormány által a helyben termelő autógyártóknak, például a Tesla és a BYD számára nyújtott állítólagos támogatásokat, ami büntetővámokat vethet ki az EU-ba szállított, Kínában gyártott elektromos járművekre. A szubvenciós vizsgálat még a kezdeti szakaszában van, de a becslések alapján az állami segítség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés