Előfizetői tartalom

Vad csapkodások az energiapiacon, most éppen szakad a gázár

Portfolio
Igencsak nagy mozgásokkal teltek az utóbbi hetek a gázpiacon, miután előbb a Balticconector vezeték kiesése, majd az izraeli konfliktus aggasztotta a piaci szereplőket. Ezt követően azonban egyfajta noramlizálódás indult el a piacon, és ismét eltávolodni látszik a jegyzés a múlt héten látott 50 euró körüli árszintektől.

A holland TTF gáztőzsdén a következő havi földgáz ára ma már 8 százalékos mínuszban van, a múlt heti 56 eurós csúcshoz képest pedig már közel 17 százalékkal van alacsonyabban a jegyzés. Ugyan októberben továbbra is jelentős, több mint 25 százalékos pluszban van a gáz ára, a mostani érték lényegesen alacsonyabb a tavaly ugyanezen időszakban elért 110-120 eurós megawattóránkénti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés