Előfizetői tartalom

Áttörés történt az ausztrál-kínai kapcsolatokban: véget érhet a kereskedelmi háború

Portfolio
Miután szombaton azt jelentette be a kínai kereskedelmi minisztérium, hogy sikerült megállapodnia Ausztráliával a WTO elé vitt borvám ügyében, vasárnap arról tájékoztatott Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök, hogy november 4. és 7. között Kínába látogat és tárgyal Hszi Csin-ping kínai államfővel és Li Csiang miniszterelnökkel a két ország kereskedelmi kapcsolatainak rendezése érdekében. A jelek szerint a felek a kereskedelmi háború lezárása felé haladnak, amelyben a kínai borvám ügyével párhuzamosan a szélkerekekre kivetett ausztrál védőintézkedést is rendezhetik.

A friss ausztrál bejelentés a Kínával folytatott, a borvámokkal kapcsolatos vitában elért áttörés nyomán történt, amely súlyosan érintette az ausztrál ágazatot. Kína 218%-ig terjedő vámot vetett ki az ausztrál borimorra azután, hogy Ausztrália a Covid eredetének átfogó kivizsgálását kérte, illetve a Huawei ellen lépett fel. A borvita rendezése potenciálisan megnyitja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés