Előfizetői tartalom

Van elég és jó minőségű tűzifa az országban, a piac diktálja az árakat

Portfolio
Az állami erdészeti társaságok felkészültsége miatt megfelelő mennyiségben és minőségben áll rendelkezésre náluk a tűzifa a lakosság, illetve a szociális tüzelőanyag-program részére – hangsúlyozta Nagy István az agrártárca vasárnap reggeli közleményében. A miniszter rámutatott, hogy a tavalyi évet megelőző időszakra jellemző átlagos nagyságú a tűzifa iránti kereslet, nincs sorban állás, minden állami társaságnál nagyobb készletek állnak rendelkezésre, a piac által meghatározott árakról a társaságok honlapjain lehet tájékozódni.

Nagy István arra emlékeztetett, hogy a tavalyi évben a hatósági áras tűzifa program egy rendkívüli és átmeneti veszélyhelyzeti intézkedés volt, amelyet az energiaválság indokolt. Idén a kormány nem indította el a programot, de a maximált áras lehetőség feltételeihez hasonló feldolgozottsági fokú tűzifa továbbra is közvetlenül az állami erdészeti társaságoktól szerezhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés