Előfizetői tartalom

Így szerezheted meg az álommunkát - Új trend terjed

Az ember, ha állást keres, általában megírja vagy frissíti az önéletrajzát, esetleg átnézeti egy szakemberrel, majd benyújtja minél több munkahelyre, és izgatottan várakozik. Mások viszont egyenesen megkeresik a kiszemelt cég vezetőjét vagy HR-főnökét, rácsetelnek, Messenger üzenetet, TikTok-videót küldenek neki, és igyekeznek levenni az illetőt a lábáról. A technika, bár elsőre merőben szokatlannak tűnhet, működik.

Mielőtt Sarah Jenkins szövegíró és kreatív igazgató szabadúszó lett, három évet töltött egy kis reklámügynökségnél, amelyet a direkt marketing és a hideg emailküldés módszerének ötvözésével vett be. Sarah eleinte csak messziről csodálta az ügynökség munkáját, majd egyszercsak üzent a cég kreatív igazgatójának a Facebookon.

Miután ő nyitottan fogadta a közeledését, Jenkins még aznap e-mailt küldött az alapítónak és a vezérigazgatónak is.

Utóbbival a következő héten találkozott, és nem sokkal később vezető szövegírói állást kapott az áhított munkahelyen. Pedig akkoriban senkit nem vettek fel, akinek nem voltak meg az állásajánlatokban felsorolt képességei és végzettsége. Sarah viszont úgy volt vele, ugyan miért ne próbálná meg - írja a BBC.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés