Előfizetői tartalom

Újabb jel, hogy bajban van a kínai gazdaság: ritkán látott döntést hozott a parlament

Portfolio
Ritkaságszámba menő döntést hozott kedden a kínai parlament állandó testülete, amikor a 2023-as folyó költségvetési év hiányát a GDP mintegy 0,8%-ával megemelte. Emögött az van, hogy rendkívüli államkötvény-kibocsátást hagyott jóvá, amely lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy 2024-es kötvénykvótájuk egy részét előrehozzák. Elemzők szerint a 137 milliárd dollárt kitevő kötvénykibocsátás a rövid távú gazdasági növekedési aggodalmakra mutat rá, és fiskális élénkítést ad a gazdaságnak.

Az új államkötvényekből befolyó forrás az ország katasztrófa sújtotta területeinek újjáépítését és a városi vízelvezetést megelőző infrastruktúra javítását fogják támogatni, hogy növeljék Kína ellenálló képességét a természeti katasztrófákkal szemben - közölte a Hszinhua állami hírügynökség. Az Országos Népi Kongresszus (NPC) Állandó Bizottsága ötnapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés