Előfizetői tartalom

Ma áll fel az új szlovák kormány - Lecseréli klímatagadó miniszterjelöltjét a Szlovák Nemzeti Párt

Portfolio
|
MTI
Lecseréli a környezetvédelmi tárca élére javasolt jelöltjét, és az eredetileg tervezett Rudolf Huliak helyett Tomás Tarabát jelöli a posztra a kormányalakítással megbízott szlovák hárompárti kormánykoalíció legkisebb pártja, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) - jelentették be a párt képviselői pozsonyi sajtótájékoztatójukon kedden. Zuzana Caputová, szlovák államfő ezt követően bejelentette: szerdán kinevezi az új kormányt.

Az SNS a döntést a leendő kormány stabilitásának szükségességével, valamint azzal indokolta, hogy azt szeretnék: a leendő kabinetet minél hamarabb kinevezzék. A jelöltcsere bejelentését követően az államfői iroda sajtóosztálya közleményben tudatta: Zuzana Caputová kedden délután fogadta Ódor Lajos ügyvezető miniszterelnök távozó kabinetjének tagjait, szerdán délután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés