Előfizetői tartalom

Európában is berobbant a kínai válságbomba

Portfolio
Az európai bóvli vállatikötvények egyre inkább érzik a kínai gazdasági lassulásának hatását, és az ázsiai ország piacain kibontakozó események miatt különböző ágazatokban váratlan nehézségekkel szembesülnek. A német felvonóalkatrészeket gyártó vállalat, a Wittur Holding GmbH bevételei például a vállalat számára kulcsfontosságú kínai ingatlanbuborék kipukkanását követően beszakadtak. Az építkezések lassulása a kereslet visszaeséséhez vezetett, ami a Witturt adósságátütemezésbe kényszerítette, amelynek során a tulajdonjog a hitelező KKR & Co-hoz került – írja a Bloomberg.

A lap szerint a Wittur története nem egyedülálló. Számos európai vállalat, amelyet korábban, a könnyű pénz korszakában a felvásárló cégek adóssággal terheltek, most kettős csapással néz szembe: a növekvő hitelköltségekkel és a csökkenő kínai kereslettel. Az EU Kínába irányuló exportja 2002 óta először fog csökkenni éves szinten, ami jelzi, hogy Kína lassulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés