Előfizetői tartalom

Felszínre jött az EU titkos üzlete Moszkvával, euró tízmilliárdok folynak Oroszországba

Portfolio
A Moszkva ellen bevezetett több tucatnyi szankció ellenére az Európai Unió és Oroszország közötti kritikus fontosságú nyersanyagok kereskedelme továbbra is érintetlen marad. Még akkor is, ha az EU különböző ágazatokra vonatkozó szigorításokkal él, 34 létfontosságú ásványi anyag folyamatosan áramlik Európába Oroszországból, és ezzel finanszírozza mind az orosz hadigazdaságot, mivel a szaktor szereplői mind a Kremlhez kötődő vállalkozások – számolt be az Investigative Europe.

Oroszország 2022. februári ukrajnai inváziója óta az EU 11 szankciócsomagot vezetett be, amelyek olyan nyersanyagokat céloztak meg, mint az olaj, a szén, az acél és a fa. Az unió által "kritikusnak" minősített ásványi anyagok azonban – amelyek létfontosságúak az elektronikai, napelemes, elektromos autógyártó, repülőgépipari és védelmi ipar számára –, továbbra is szabadon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés