Előfizetői tartalom

Íme a recept: játszi könnyedséggel kerülik ki a szankciókat az oroszok

Portfolio
Kaszim-Zsomart Tokajev kazahsztáni elnök nemrégiben Németországban tett látogatást, ahol egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett az oroszokkal kapcsolatban. A kazah vezető kijelentette, hogy szeretné bővíteni a kereskedelmi együttműködést Moszkvával, miközben a nyugati szankciók fenntartásához ragaszkodik. A nyugati országok szerint a gazdasági mutatók gyanúsan alakulnak az országban, ez arra utal, hogy a kazahok segítenek kijátszani a Nyugat korlátozásait.

A kazah elnök nyugati nyomásra csütörtökön megtiltotta 106 termék exportját Oroszországba. Ennek legfőbb oka, hogy sokan Asztanát látják az oroszok gyakorlatában, hogy hogyan játsszák ki a szankciókat. Kazakh Deputy Trade Minister Kairat Torebaev said that the export to Russia of 106 goods related to the war had been banned by the government, including items such as drone components...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés