Előfizetői tartalom

Kína célba vette az egyik legnagyobb vállalat vezetőjét, Tajvan is célkeresztben

Portfolio
Peking átfogó vizsgálatot indított a Foxconn, a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója ellen, ami megrázta a nemzetközi piacokat. A lépés azután történt, hogy a Foxconn alapítója, Terry Gou bejelentette, hogy indul Tajvanon az elnökválasztáson, amit sokan a kínai politikai hatalom közvetlen befolyásolási kísérleteként értelmeztek, de úgy fest, hogy Gou nemhogy nem a kommunista állam parancsára lépett, hanem éppen annak akaratával szemben cselekszik – derül ki a Financial Times beszámolójából.

A kínai adóellenőrök két tartományban is megszállták a Foxconn leányvállalatainak irodáit, két másik helyen pedig a vállalatcsoport vállalatainak földhasználatát vizsgálják. Ez az összehangolt vizsgálat, amely az Alibaba vezetője, Jack Ma ellen három évvel ezelőtt hozott intézkedésekre emlékeztet, felvetette a politikai indíttatású fellépéssel kapcsolatos aggodalmakat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés