Előfizetői tartalom

Szép csendben egy új ország lehet a világgazdaság fő nyersanyagellátója, Kína azonnal lépett

Portfolio
A hatalmas olajtartalékairól ismert Nigéria jelentős lépéseket tesz gazdaságának az olajfüggőségtől való függetlenítése érdekében. Az egyik legújabb kezdeményezés az ország első lítium-feldolgozó üzemének beindítása, amely válasz az elektromos járművek forradalma által kiváltott lítium iránti globális keresletnövekedésre. Viszont szép csendben kínai üzletemberek letarolhatták a szektort az országban – számolt be a Bloomberg.

A 250 millió dolláros projekt három olyan vállalat – a Ganfeng Lithium Industry, a Tianqi Lithium Industrial és a Ningde Era Industrial – bevonása miatt keltett figyelmet, amelyek látszólag hasonlítanak az akkumulátor-fémiparban befutott kínai óriásokra. Ezek a cégek azonban független vállalkozások, amelyek teljes egészében a Nigériában élő kínai állampolgárok tulajdonában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés