Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok váratlanul leállította a lőfegyverek exportját

Portfolio
Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma 90 napra leállítja az Egyesült Államokban gyártott lőfegyverek többségének exportját, és felülvizsgálja az ország legnagyobb fegyverkereskedelmi kiállításának támogatását annak biztosítása érdekében, hogy az ne ássa alá az Egyesült Államok politikai érdekeit, írja a Bloomberg.

A minisztérium pénteken késő este jelentette be, hogy szünetelteti az új kiviteli engedélyek jóváhagyását a világszerte nem kormányzati szervezeteknek értékesített félautomata és nem automata lőfegyverek esetében. A befagyasztás nem vonatkozik Izraelre, Ukrajnára és mintegy 40 másik országra, amelyek az Egyesült Államokkal együtt részt vesznek egy többoldalú exportellenőrzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés