Előfizetői tartalom

Tökös piaci kitekintő a Halloween indikátor jegyében - díjmentes előadás nem ijedősöknek

Portfolio
Van egy ősrégi történet – egy mese az élőhalottak újraéledéséről– egy legenda, amely brókerről brókerre szállt, egy rejtély, mely régesrég a semmiből keletkezett, egy óceánnyi távolságra a Wall Streettől. Azt mondják, minden évben Halloweenkor valami szokatlan történik a tőzsdéken szerte a világon. Mint megannyi zombi, aki a sírjából karmol ki, a részvények is sikoltozva kelnek életre, mielőtt tavasszal újra megpihennének. Vannak, akik csak legyintenek a történet hallatán, csak egy tovatűnő illúziónak hiszik, mások esküsznek rá, hogy valódi.

A Halloween-stratégia az 1694 és 1776 közötti Angliára vezethető vissza, amikoris a kiváltságos osztály tagjai elhagyták Londont, hogy megmerítkezzenek a vidéki Anglia szépségeiben. A privilegizált osztály tagjai - többek között a befektetők- nyári vakációra mentek, hogy a nyarat egészen késő őszig a nyári rezidenciájukon töltsék. Amíg nyaralni voltak kevésbé aktívan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés