Előfizetői tartalom

Egyre több férfi életet követeli a rejtőzködő kór, mindenkit kórházi vizsgálatra hívnak

Portfolio
|
MTI
Magyarországon a férfiak körében a vezető daganatos halálozások között vezető kiváltóvá lépett elő a prosztatarák, miközben a rendszeres szűréssel az időben felismert betegség jelentősen csökkenti a kockázatokat. Figyelemfelhívásként ingyenes prosztatarákszűrést és prevenciós napot szervez a Semmelweis Egyetem (SE) november 10-én, a szűrőnapra olyan 45-75 éves férfiakat várnak, akiknél még nem diagnosztizálták a betegséget, de a szülők prosztata- vagy emlődaganata miatt érintettek lehetnek.

A prosztatarák megbetegedési statisztikában az európai középmezőnyben található Magyarország, de a halálozási arányszám sokkal magasabb. Lakosságarányosan majdnem annyian halnak meg Magyarországon prosztatarákban, mint azokban a Skandináv országokban ahol két és félszeres a betegség gyakorisága. Itthon a férfiak daganat miatti elhalálozásának negyedik leggyakoribb oka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés