Előfizetői tartalom

Hiába jönnek az ünnepek, egy perc nyugtunk nem lesz: egymást érik a fontos bejelentések a héten

Portfolio
Rendkívül mozgalmas lesz ez a hét, sok fontos kérdésre kapunk választ. Kamatdöntő ülést tart a Fed, az amerikai jegybank legjelentéktelenebbnek tűnő jeleire is heves mozgásokkal reagálhat a piac. Érkezik továbbá a harmadik negyedéves európai GDP-adat: a kontinens gazdasága lassan egy éve stagnál, és a harmadik negyedévre vonatkozó várakozások sem ígérnek jót. De a gyenge gazdaság segít-e letörni az inflációt? Erre is megkapjuk a választ, hiszen a héten rögtön közlik az októberi inflációs számokat is az eurózónából. Emellett a másik kínzó kérdés, az amerikai gazdaság túlzott ereje is fókuszban lesz, ugyanis a héten érkeznek az amerikai munkaerőpiaci adatok, amelyre a befektetők éles szemmel figyelnek. Ha mindez nem lenne elég, lesz még brit és japán jegybank is kamatdöntő ülést tart. Szerdai pihenőnap ide vagy oda, ez a hét hosszú és izgalmas lesz.

Hétfőn reggel rögtön kisebb adatdömpinggel indul a hét: érkezik a német GDP és infláció, valamint a spanyol infláció is, amelyek részben előrejelzik az eurózóna várható számait. Emellett még az Európai Bizottság szokásos hangulatindexét is közli, amelyből immár a negyedik negyedév gazdasági teljesítményébe kaphatunk bepillantást. Idehaza még nem indul be az élet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés