Előfizetői tartalom

Vészesen közel a kritikus másfél fok, mit tehetünk ellene?

MTI
A jövő hónapban tartandó COP28 klímacsúcs elnöksége és két megújuló energiával foglalkozó szervezet hétfőn felszólították a világ kormányait, hogy háromszorozzák meg a megújuló energiatermelési kapacitásaikat 2030-ig, hogy megelőzzék a 1,5 Celsius-fokot meghaladó globális felmelegedést - derül ki a résztvevők közös jelentéséből.

A részt vevő országok abban reménykednek, hogy a november végére tervezett globális klímacsúcson, Dubajban megegyezhetnek a megújuló energiakapacitás növeléséről, és megoldásokat találhatnak az 1,5 Celsius-fokos határt kijelölő 2015-ös párizsi megegyezés megvalósítása során fölmerülő problémákra.     A megújuló energiakapacitásnak több mint 10 000 gigawattot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés