Előfizetői tartalom

Művészet: úgy szigorított a harmadik legnagyobb jegybank, hogy valójában nem csinált semmit

Portfolio
A japán központi bank rugalmasabbá teszi hozamgörbe-szabályozási politikáját, és megváltoztatta a kommunikációját a toleranciasáv felső széléről – derül ki a jegybank közleményéből. A jegybank azt írta, hogy a 10 éves kötvényhozam célszintjét továbbra is 0%-on tartják, de az 1%-os felső korlátot ezentúl referenciának tekintik, vagyis rugalmasabban engedik kilengeni a hozamokat. A döntés elméletileg monetáris szigorítással ér fel, a gyakorlatban kevés hatása van.

Júliusban a Bank of Japan 50 bázisponttal mindkét oldalon 1%-ra szélesítette a 10 éves kötvényhozam toleranciasávját. A bank akkor jelezte, hogy elkötelezi magát amellett, hogy a hozamok a 0%-os célszinthez képest plusz-mínusz 0,5 százalékpont körüli sávban ingadozhatnak. Ehhez képest szigorítást jelent a mai döntés, hiszen magasabb hozamszinteket is elfogadnak, ami átszivárog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés