Előfizetői tartalom

Csehország versenyre kel Magyarországgal az új sikerágazatban

Portfolio
Csehország jelentős autóakkumulátor-gyártóvá akar válni, miután a Volkswagen AG-val egy lehetséges gigagyárról folytatott tárgyalások megrekedtek. Petr Fiala miniszterelnök elárulta, hogy a német konszern helyszínének kiválasztása és a beruházás előkészítése után arról tájékoztatta a cseh kormányt, hogy még nem határozta el magát az üzemlétesítés mellett. A prágai kormány ezért az akkuszektort nézte ki magának – számolt be a Bloomberg.

„Nem várhatunk tovább a Volkswagen döntésére” – jelentette ki Fiala a Volkswagen vezérigazgatójával, Oliver Bluméval folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón. „Ez azt jelenti, hogy a Cseh Köztársaságban az akkumulátorgyártás más projektjeire fogunk összpontosítani” – tette hozzá a miniszterelnök. A helyi autógyártók elektromobilitásra való...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés