Előfizetői tartalom

Megtorpant az amerikai feldolgozóipar javuló tendenciája

Portfolio
Az amerikai feldolgozóipar októberben jelentősen visszaesett, miután a korábbi hónapokban a javulás jeleit mutatta - derült ki az ISM beszerzési menedzserindex adataiból. Az új megrendelések és a foglalkoztatás visszaesett, ami valószínűleg a United Auto Workers (UAW) szakszervezet által a detroiti három nagy autógyártó ellen szervezett sztrájkokat tükrözi.

Az Institute for Supply Management (ISM) szerdán közölte, hogy a feldolgozóipari BMI a múlt hónapban 46,7-re csökkent a szeptemberi 49,0-ról, ami 2022 novembere óta a legmagasabb érték volt. Ez volt a 12. egymást követő hónap, amikor a BMI 50 alatt maradt, ami a feldolgozóipar zsugorodását jelzi - ez a leghosszabb ilyen időszak a 2007-2009-es recesszió óta. A Reuters által megkérdezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés