Előfizetői tartalom

Még mindig van lendület az amerikai gazdaságban

Portfolio
Az S&P Global által összeállított legfrissebb bmi-adatok 2023 októberére vegyes gazdasági képet mutatnak az Egyesült Államokban. Az amerikai ágazati bmi-indexek, amelyek több mint 1000 magánszektorbeli vállalat válaszain alapulnak, azt mutatják, hogy a hónap során a termelés növekedését tapasztaló amerikai ágazatok száma nőtt. Ez a javulás elsősorban a pénzügyi, az ipari és a technológiai szektorban az üzleti tevékenység növekedésének visszatérésének köszönhető.

Októberben az egészségügyi ágazat bizonyult a legjobban teljesítő ágazatnak, a kibocsátás erőteljes és gyorsuló növekedésével, ami április óta a leggyorsabb bővülést jelzi – derül ki a jelentésből. A fogyasztási cikkek ágazatában már a második egymást követő hónapban volt növekedés, 2022 májusa óta a legjelentősebb termelésnövekedést regisztrálva. A pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés