Előfizetői tartalom

Óva int mindenkit az EKB, még korai temetni az inflációt

Portfolio
Az infláció elleni folyamatos küzdelemben az Európai Központi Bank (EKB) fontolóra vehet egy újabb kamatemelést - figyelmeztetett Isabel Schnabel, az EKB Igazgatóságának tagja St. Louisban tartott beszédében. A Bloomberg szerint a jegybankár aggódik az újabb kínálati oldali sokkok okozta potenciális destabilizáció miatt, ami veszélyeztetheti a középtávú árstabilitást. Hangsúlyozta, hogy folyamatos éberségre és kitartásra van szükség a tartós inflációs nyomással szemben.

Schnabel nyilatkozata egy héttel azután hangzott el, hogy az EKB több mint egy év óta először döntött úgy, hogy változatlanul hagyja a kamatlábakat. A tartás ellenére a befektetők és a közgazdászok arra spekulálnak, hogy a betéti kamatláb valószínűleg 2024 hosszabb részében 4%-on marad. Októberben az inflációs ráta 2,9%-ra csökkent a 10,6%-os csúcsról, de Schnabel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés