Előfizetői tartalom

Terjed Európában a halálos vérzéses láz, új fenyegetést hozott a klímaváltozás

Portfolio
A francia hatóságok bejelentették, hogy a Dél-Franciaországban gyűjtött kullancsokban riasztó módon kimutatták a krími-kongói vérzéses láz (CCHF) vírusát, ami a vírus első megjelenését jelenti az országban. A betegséget a mérsékelt égövön eddig megmaradni képtelen paraziták, főleg kullancsok terjesztik. Már a Bakonyban is találtak fertőzött ízeltlábúakat.

A francia hatóságok a krími-kongói vérzéses lázzal fertőzött Hyalomma kullancsokat találtak. A déli régiókban talált paraziták jelentős aggodalmat keltett a szakértők körében. A CCHF vírus, amely az Ebolához hasonló súlyos vírusos vérzéses lázkitöréseket okoz, eddig csak szórványosan volt jelen a kontinentális Európában, de Korzikán már korábban is találtak fertőzött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés