Előfizetői tartalom

Végre teljesül a Fed akarata? A vártnál jobb hírek jöttek az Egyesült Államokból

Portfolio
A vártnál sokkal nagyobb mértékben esett a foglalkoztatottság növekedése októberben, az előző hónapokhoz képest jelentős volt a megtorpanás. Ez jó hír a Fed számára, amely kamatemeléseivel lassítani akarja a gazdaságot. A feszes munkaerőpiacban a jegybank jelentős inflációs kockázatokat lát, ezért a mai adat mindenképp pozitív olvasatú lehet a piacokon.

Októberben mindössze 150 ezer fővel nőtt a (mezőgazdaságon kívüli) foglalkoztatottság az Egyesült Államokban, a munkaerőpiac ezzel erőteljes megtorpanást mutat. Az előzetes adatok szerint szeptemberben még 336 ezer fős foglalkoztatottság-növekedésről számoltak be, ezt most 297 ezerre módosította az adatközlő munkastatisztikai hivatal. Az elemzők azt várták, hogy októberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés