Előfizetői tartalom

Gond nélkül le tudunk válni az orosz olajról – Fontos bejelentést tettek a csehek

Portfolio
Sikeresen lefutott októberben egy háromhetes teszt, ami azt mutatta, hogy nincs technológiai akadálya az orosz kőolajról való teljes leválásnak Csehország legnagyobb olajfinomítójában Litvinóban, amely meg is fog történni, amint 2024 végére elkészül az ezt lehetővé tevő TAL vezeték kapacitásbővítése – jelentette be a hírt a finomító tulajdonosa, az ORLEN Unipetrol Group.

Az októberi próbaüzemről korábban már írtunk, amelynek során azt a gyártási technológiát tesztelték, hogy kizárólag nem orosz nyersolajokkal (amelyek a Közel-Keletről, Dél-Amerikából és az Északi-tengerről származnak) képes-e működni a finomító. A friss bejelentés azt jelenti, hogy igen: a felhasznált kőolajok mixe alapján azt találták az ütem vezetői, hogy lehetséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés