FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Megjött vasárnap a bejelentés, ami miatt a magyar autósok is szívhatják a fogukat

Portfolio
Meghosszabbította év végéig az önkéntes kínálatvisszafogási döntését Szaúd-Arábia és Oroszország – jelentette be a két olajnagyhatalom vasárnap este egymással párhuzamosan. Ebből is jól látszik, hogy továbbra is összehangolják a lépéseiket, amelyeknek hivatalosan az olajpiaci helyzet stabilizálása a céljuk, a gyakorlatban inkább az árak stabilan magasan tartása. Ezt eddig is megérezték a magyar autósok, hiszen az olajárak hónapok óta 80-90 dollár körül járnak hordónként, olykor sokhavi csúcsot döntve, ami a gyengébb forinttal együtt felfelé hajtotta az árakat a kutakon.

A vasárnapi orosz és szaúdi döntések nem számítanak meglepetésnek, az előzetes jelzésekből már lehetett ezt sejteni – mutat rá a Reuters. A friss bejelentések lényege az alábbi: Szaúd-Arábia év végéig továbbra is napi 1 millió hordóval visszafogja a saját kitermelését, így naponta kb. 9 millió hordónyi olajat termel ki, Oroszország év végéig továbbra is napi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés