Előfizetői tartalom

Már most recesszióban lehet az Egyesült Királyság

Portfolio
Már most recesszióban lehet az Egyesült Királyság gazdasága, 52 százalék az esélye annak, hogy az év második felében mérsékelt visszaesést látunk – olvasható a Bloomberg Economics elemzésében. A magasabb kamatok és az emelkedő munkanélküliség miatt óvatosabbak lettek a brit háztartások, jórészt ez fogja vissza a növekedést.

Pénteken érkezik majd a hivatalos harmadik negyedéves brit GDP-adat, ami eldöntheti, lehet-e még az idén recesszió a szigetországban. Egy technikai recesszióhoz ugyanis egymást követő két negyedév zsugorodó GDP-adatára lenne szükség. Ha az előző negyedévben növekedni tudott a gazdaság, akkor az idén már nem kerül recesszióba, legfeljebb 2024-ben. A Bloomberg Economics hétfőn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés