Előfizetői tartalom

Rengeteg zöld áram jöhet Görögországba Egyiptomból egy új tenger alatti vezetéken

Portfolio
Felvette az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága (DG Energy) a Görögország-Egyiptom „GREGY” villamosenergia interkonnektort az Európai Unió kölcsönös érdekű projektjeinek listájára – közölte a projektet fejlesztő görög Copelouzos Csoport. Miután ezt a javaslatot jóváhagyja az Európai Parlament és a tagállamokból álló Tanács, a projekt gyorsabb engedélyezéshez és könnyeb finanszírozási lehetőségekhez juthat, Görögország pedig rengeteg zöld áramhoz egy tenger alatti vezeték segítségével.

A Copelouzos Csoport közleménye szerint a projekt lényege az, hogy egy 3000 MW-os kapacitású tenger alatti kábellel fogják összekötni Egyiptomot és Görögországot, amely 9,5 GW-os kapacitású zöld és megújuló forrásból létrejövő energiát fog szállítani. A két ország nevéből adódó GREGY projekt évente 4,5 milliárd köbméter földgázt fog helyettesíteni, és évente...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés