Előfizetői tartalom

Új és nagyon más karácsonyi ajándékra vágynak a hazai gyógyszergyártók

A patrióta gazdaságpolitika mellett patrióta jogszabályalkotásra lenne szükség - hangzott el a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége keddi konferenciáján a legnagyobb hazai gyógyszergyártó cégek első emberei részéről, utalva arra, hogy mennyire hátrányosak a szektor szereplőinek a derült égből érkező különadóhoz hasonló intézkedések. A szervezet azt kéri a kormánytól, hogy - azok után, hogy 2022. december 23-án egy kellemetlen karácsonyi ajándékot kaptak a cégek a gyártói extraprofitadó formájában - a kormány vállaljon garanciát arra, hogy 2024 után kivezeti ezt a különadót. Számos szakmailag megalapozott érv hangzott el a gyártók részéről amellett, hogy miért kellene másfajta gazdaságfejlesztést folytatni Magyarországon. Az előadásokat követő kerekasztalbeszélgetés során a kormányzati oldalt képviselő illetékes államtitkárok igyekeztek a gyártói oldal minden felvetésére reagálni, és megnyugtatni a szektor szereplőit. Főleg abban a tekintetben, hogy az extraprofitadó 2024 után valóban megszűnik.

Fontos kéréseket fogalmazott meg a gyógyszergyártói szektor Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter videós köszöntője, valamint Greskovits Dávid, a Magyosz elnökének megnyitó beszéde és Túri Anikó államtitkár előadását követően Csath Magdolna, a PPKE kutatóprofesszora tartott előadást a Magyosz keddi konferenciáján, kiemelve, hogy a hazai magas hozzáadott értékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés