vallalkozas onfoglalkoztato palyazat tamogatas
Gazdaság

4,5 milliós támogatást kaphat ezer vállalkozás egy új pályázatban

Portfolio
6 milliárd forintos támogatási kerettel mintegy ezer egyéni, vagy mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozás jöhet létre idehaza egy új pályázat segítségével, amely 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kínál a kezdeti költségek fedezésére és a versenyképesség növelésére – jelentette be Czomba Sándor.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára a szerdai közleményben rámutatott: a Vállalkozó Start II. Program nagymértékben elősegíti az önfoglalkoztatóvá válást Magyarországon.

A támogatásra olyan, piacképes ötlettel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhettek, akik Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kívánnak válni. A belépési feltételeket teljesítők 90 órás vállalkozói képzésben és 6 órás konzultációban részesülnek.

Az érintettek a képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat, melynek kezdeti költségeihez legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. A támogatást bérjellegű kiadásaik fedezésére, versenyképességük növelését szolgáló beszerzésekre és szolgáltatások igénybevételére használhatják fel a pályázók.

Kiemeli a közlemény, hogy a képzésbe bevonandó pályázók 90 százaléka maximális pontszámot ért el a kompetenciamérésen, ami a jelöltek jó felkészültségét egyértelműen mutatja. A nyertes pályázók döntő többsége a 20-50 éves korosztály tagja, a legtöbben Budapestről, Pest, Baranya és Hajdú-Bihar vármegyékből pályáztak sikeresen, 79 százalékuk a szolgáltatói szektorban kívánja elindítani vállalkozását. Az OFA Nonprofit Kft. a képzésbe bevonandó pályázók kiértesítését a héten megkezdi – zárul a közlemény.

Címlapkép forrása: Yasin Aras/Anadolu Agency via Getty Images

tőzsde
bét
Pfizer oltás
jahja szinvár
ősz
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Pfizer oltás