Előfizetői tartalom

Minden idők második legnagyobb magyar külkereskedelmi mérleg többlete jött össze szeptemberben

Portfolio
Az energiaárak összeomlása miatt az importunk beszakadt, az exportunk pedig valamennyire tartja magát a kedvezőtlen külső környezetben és e kettő eredményeként 1,263 milliárd eurós külkereskedelmi mérleg többlet alakult ki Magyarországon idén szeptemberben – közölte ma reggel az előzetes adatot a KSH. Ez minden idők második legmagasabb havi külkereskedelmi mérleg többlete. Az export éves alapon euróban 5,1%-kal esett, az import az említett ok miatt 19,4%-kal zuhant.

A magyar import szeptemberben 11,5 milliárd euró volt, ami éves alapon 19,4%-os zuhanást jelent jórészt amiatt, hogy egy évvel ezelőtt még drámaian magasak voltak a gáz- és áramárak, így az egekbe ugrott a magyar import. Az exportunk idén szeptemberben 12,75 milliárd euró volt, ami élénkülést jelent a megelőző két hónap 11,3 milliárd eurós volumenéhez képest, de egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés