Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: egy lövésünk volt, telitalálat lett

Portfolio
Az MNB tavaly szeptemberi döntése a mai napig megállja a helyét, utána azonban októberre egy váratlan geopolitikai fejlemény, az Északi Áramlat gázvezeték felrobbanása gyengülő pályára tette a forintot – mondta a 24.hu gazdasági podcastjában Virág Barnabás. A jegybank alelnöke szerint tavaly októberben forró pillanatokat éltünk át, amikor „egy lövése volt” az MNB-nek, ami mára bebizonyosodott, hogy telitalálat lett. Virág szerint jelenleg semmi oka nincs annak, hogy felülvizsgálják az inflációs célt, a veszteség pedig tartósan az MNB-vel maradhat.

Jelen pillanatban nem látunk arra okot, hogy az inflációs célon bármilyen okból változtatni kellene – mondta a 24.hu podcastjában Virág Barnabás. A jegybank alelnöke szerint egy feltörekvő gazdaságban erről vitát nyitni is kockázatot jelent, meg kell néznünk, mit lépnek a nagy fejlett jegybankok. Kapcsolódó cikkünk 2023. 10. 17. Nagy Mártonnak üzenhetett a Monetáris Tanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés