Előfizetői tartalom

Megérkeztek a legújabb koronavírus-adatok Magyarországról

Portfolio
Miután a múlt héten közzétette az első néhány hét adatait az idei influenzaszezonról a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, csütörtökön nyilvánosságra hozta a 44. heti jelentését. Ezek szerint 2023. október 30. és november 5. között az országban 10 700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 125 500 fő akut légúti fertőzés tüneteivel. Vagyis csendesedett a fertőző betegségek terjedése. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok által beküldött 154 mintából 33 betegnél mutattak ki koronavírust.

A 44. héten a figyelőszolgálat orvosai nem tapasztaltak olyan mértékű megbetegedést, mint a korábbi hetekben. Ez a második hete tartó kedvező trend a légúti megbetegedések között az influenzaszerű megbetegedéseknél is megfigyelhető. Kapcsolódó cikkünk 2023. 11. 09. Közölte a hatóság, hol robbanhat be a koronavírus-járvány Magyarországon Az NNGYK jelentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés