Előfizetői tartalom

Itt az újabb bravúr - Meddig erősödhet még a forint?

Nagyot fordult a világ szeptember vége óta a forinttal. A hazai fizetőeszköz az azóta eltelt szűk másfél hónapban a bizonytalan nemzetközi hangulat és az egyes elemzők által a vártnál meglepőbbnek vélt kamatcsökkentés ellenére is sorra törte át a falakat. Az árfolyam-erősödést ezúttal már hazai tényezők is jelentős mértékben segítették a külföldi mellett. Megnéztük, hogy mit mutat a technikai kép, és hogy meddig erősödhet még a forint.

A 2024-es kilátásokról, ezen belül is az infláció és a forintárfolyam várható alakulásáról szól majd a Portfolio következő Signature klubja. Regisztráljon most előfizetőként ingyenesen!

Július óta nem volt ilyen erős a forint

Szeptember vége óta már csaknem 18 egységnyit erősödött a hazai fizetőeszköz az euróval, és 22 egységnyit a dollárral szemben.

Az euróval szemben nemcsak, hogy leszakította a lélektani szempontból fontos 380-as szintet is a jegyzés, de egyre inkább eltávolodik tőle a magyar deviza,

Olyannyira, hogy péntek délelőtt egészen július óta nem látott csúcsra erősödött a forint az euróval szemben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés