Előfizetői tartalom

Ma érkezik a nyugdíjemelés, de sokan meg fognak lepődni

Portfolio
Az öregségi nyugdíjban részesülők, valamint a nyugdíjszerű ellátásra jogosult 2,5 millió ember számára fontos nap a mai. Megérkezik ugyanis az emelt novemberi nyugdíj, valamint a 3,1%-os emelés visszamenőlegesen 10+1 hónapra. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a nyugdíjasok egy részének nem jár ez az emelés, azoknak, akik januárban még nem kaptak nyugdíjemelést.

A vártnál magasabb idei infláció miatt kiegészítő nyugdíjemelést fizet az állam, az érintetteknek visszamenőlegesen. Január elsejétől jár ez a kompenzáció, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy akik bankszámlára kapják az összeget, azoknak már ma, akiknek pedig a postás hozza, azok a mai naptól kezdődően érkezik meg a plusz pénz. Ez a plusz pénz a következő tételekből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés