Előfizetői tartalom

Úgy tűnik vége a háborús nyerészkedésnek – Szigorú lépésre kényszerül az olajmonarchia

Portfolio
Régóta vádolták azzal az Egyesült Arab Emírségeket, hogy szemet huny az oroszok ellen hozott szankciók kijátszása felett. A Bloomberg szerint ennek most vége lehet, mivel az Európai Unió meg tudott állapodni Abu-Dzabival, hogy az olajmonarchiában szigorúbban járnak el a kettős felhasználású termékek kereskedelmében.

Az Egyesült Arab Emírségekre régóta rosszallóan tekintett a nyugati világ, amiért fű alatt hozzájárul az oroszok háborújához Ukrajna ellen. Ezt azzal érdemelte ki, hogy hagyta az orosz tőkét beáramolni az országba, illetve az orosz tehetős réteg is tízezres nagyságrendben költözött az olajállamba. Az érkezők beindították a helyi cégeiket, amelyek nagyrészt Oroszországgal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés