Előfizetői tartalom

Elképesztő, amit művelt a Magyarországgal kacérkodó autóipari multi

Portfolio
Mérföldkőhöz érkezett az elektromos autók értékesítése, 2023 első kilenc hónapjában több mint 9,4 millió darabot adtak el belőlük világszerte, így a teljes globális autópiacból közel 16 százalékos szeletet hasítottak ki. Az elektromos autók piacát magabiztosan uralta a kínai BYD, amely egyre több területen van jelen Magyarországon is.

Öt gyártó kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elektromos autók értékesítésében: a BYD, a Tesla, a Volkswagen csoport, a Geely-Volvo és a SAIC összesen több mint 5,1 millió konnektorról tölthető autót adott el az év első kilenc hónapjában. Ezzel a teljesítményükkel közel 55 százalékos piaci részesedést értek el, míg az előző év azonos időszakában ez az érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés