Előfizetői tartalom

Németország is bekeményít a legnagyobb cégeknek

Portfolio
A német parlament jóváhagyta a globális társasági minimumadó bevezetését, amely igazodik ahhoz a nemzetközi megállapodáshoz, amelynek célja, hogy a nagyvállalatok legalább 15%-os adókulcsot fizessenek. E döntés értelmében a multinacionális vállalatoknak 15%-os adót kell fizetniük a globális nyereségük után, függetlenül attól, hogy a nyereség hol keletkezik – számolt be a Reuters. Magyarországon is indul a keménykedés.

A kezdeményezés, amely része a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közel 140 ország által 2021-ben elfogadott megállapodásának, a jövő évtől lép életbe Németországba, valamint Magyarországon is, ha a Parlament megszavazza a javaslatot. A cél a nagyvállalatok – például a Google anyavállalata, az Alphabet és az Amazon e-kereskedelmi óriáscég –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés