Előfizetői tartalom

Pont az elnökválasztási kampányban esett be az egyiptomi infláció

Portfolio
A decemberi elnökválasztás előtt jelentős fejlemény, hogy az egyiptomi infláció a rekordmagasról négy hónapja a legalacsonyabb szintre csökkent. Az állami statisztikai hivatal adatai szerint Egyiptom városi területein lassult az éves inflációs ráta, amely októberben 35,8%-ra csökkent az előző havi 38%-ról. Havi szinten az infláció a szeptemberi 2%-ról 1%-ra lassult, ami a Bloomberg számításai szerint június óta a legalacsonyabb értéket jelenti.

Az infláció mérséklődése az egyiptomi font 2022-ben történt három leértékelése után következett be, amire a párhuzamos valutapiacon tapasztalható ingadozások potenciális hatása lehet, ami hatással lehet a fogyasztói árakra. A Goldman Sachs szerint ez további kamatemelések szükségességét vetítheti fel, miután a jegybank legutóbbi két ülésén szünetet tartott. A Goldman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés