Előfizetői tartalom

Meglepő adatok érkeztek a magyarok autóhasználati szokásairól

Portfolio
A magyar háztartások nagyobbik részében 1 db, 16 éves (vagy még annál is öregebb), belföldön, használtan, 1 és 3 millió forint között vásárolt benzines gépjármű található - derül ki a Használtautó.hu és a GKID közösen készített kutatásából. Az átlagos hazai autótulajdonos évente 50 és 250 ezer forint közötti összeget költ karbantartásra, miközben minimum 5 évet vár a cserével, és jellemzően 3,8 millió Ft-ot költene egy összegben egy legalább 8 éves, benzines vagy dízeles használt autóra.

A megkérdezettek 64%-a olyan háztartásban él, amely rendelkezik gépjárművel. Ezekben a háztartásokban 39%-ban 1 db található, míg a háztartások 21%-ában 2, 4%-ában 3 db jármű van. Az autótulajdonosok 51%-a 16 éves, vagy annál is régebbi gyártású autót használ, így a gépjárművek átlagos kora Magyarországon 14,5 évre tehető. A jelenlegi gépkocsijukat 65%-ban belföldön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés