Előfizetői tartalom

Azeri gázt vesz Szerbia, amerikai cégek érdeklődnek a szerb energetikai befektetések iránt

Portfolio
Most szerdán aláírja az azeri Socar és a szerb Srbijagas a gázvásárlási szerződést és az év vége előtt elindul Szerbia irányába az azeri gázvásárlás – jelentette be a szerb és az azeri energiaügyi miniszter. Közben az is kiderült, hogy magasrangú amerikai delegáció járt tegnap Belgrádban, és amerikai cégek érdeklődnek szerbiai energetikai befektetések iránt.

Dubravka Djedovic szerb tárcavezető egy közleményben úgy fogalmazott: A Bulgáriával közös gázvezeték befejezését követően Szerbia csatlakozhat a Transz-Adria gázvezetékhez (TAP) és a Transz-anatóliai földgázvezetékhez (TANAP), és várhatóan az év végéig megkezdődnek a gázszállítások Azerbajdzsánból. Múlt héten a szerb elnök fogadta Belgrádban az azeri külügyminisztert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés