Előfizetői tartalom

Olcsóbb lesz a túró rudi? Megszólaltak a beszállítók és a kereskedők

Nemrég derült ki, hogy a kormány 2024-től módosít az áfatörvényen és a túró rudit is 18 százalékos áfa terheli majd a 27 helyett. Bár a túró rudi esetében az emberek egy konkrét termékre gondolnak, a paletta széles és voltak olyan "túró alapú" édességek, amelyek eddig is alacsonyabb kulccsal adóztak. A kormány ezzel a döntéssel egységesítette ennek a termékkörnek az adózását. A kérdés most már az, hogy az árcsökkenés eljut-e a vevőkhöz. Ennek jártunk utána.

A köznyelvben túró rudiként hivatkozott áru a hivatalosan "desszert jellegű sajtkészítmény" néven futó termékkör része, amelyeknek jövőre a 1806-os és a 2106-os vámtarifaszámú képviselői kerülnek be a kedvező adózás alá. Bár a kormány nem indokolta érdemben a döntést, érdemes felidézni Varga Mihály pénzügyminiszter szavait, amelyet még a 2018-as költségvetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés