Előfizetői tartalom

Bige László nem adja fel, keményen üzent a Nitrogénművek tulajdonosa

Portfolio
Laptársunk, az Agrárszektor ismét megszólaltatta a határozatlan időre leálló Nitrogénművek elnök-vezérigazgatóját, Bige Lászlót. Az üzletember kijelentette: minden jogi lehetőséget kihasználnak, állításuk szerint a céget lehetetlen helyzetbe hozó, széndioxid-kvótákra kivetett adóterhek jogellenesek. Az üzletember úgy véli, ez az adó arra szolgál, hogy mások jussanak hozzá a vállalathoz. Bige hangsúlyozta: mindent megtesz azért, hogy közel ezer dolgozóját ne kelljen elbocsátania.

A Nitrogénművek leállása A Portfolio két héttel ezelőtt írta meg nyilvánosan elérhető információk alapján, hogy november 6-án leáll a Nitrogénművek ammónia üzeme. Az akkori hivatalos jelentés arról szólt, hogy egy hónapon át áll a termelés, és december 6-án indult volna újra az üzem, amely Magyarország egyik legnagyobb földgáz fogyasztója és így CO2-kibocsátója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés