Előfizetői tartalom

Felszólítást kapott Magyarország az uniós biztostól, hogy sürgősen váljon le Oroszországról

Kadri Simson, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa határozott felhívásban sürgette Magyarországot, hogy fokozza erőfeszítéseit az orosz energiaforrásoktól való függőségének csökkentésére. A brüsszeli vezető arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi helyzet miatt az ország kiszolgáltatottá válik a Kreml rosszindulatú befolyásának – számolt be a Politico.

A Politico Fenntarthatósági Jövő Hete csúcstalálkozón tartott beszédében Simson hangsúlyozta, hogy Magyarország üzletelése az orosz állami energiacégekkel lehetőséget biztosít Moszkvának az energiapiac manipulálására. Szerinte Magyarországnak nem áll érdekében, hogy ez a függőség és kitettség megmaradjon. A biztos kockázatot lát abba, hogy – amint arról beszámoltunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés