FONTOS Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
 
Előfizetői tartalom

Nagy csapás érte a német klímaterveket

Portfolio
Jelentős csapást mérve Németország éghajlat- és energiapolitikájára, Olaf Scholz kancellár kormánya elrendelte a központi Klíma- és Átalakítási Alapból (KTF) folyó összes kifizetés befagyasztását, miután az ország legfelsőbb bírósága jogellenesnek minősítette 60 milliárd euró elkülönítését. A német szövetségi alkotmánybíróság által hozott ítélet gazdasági és politikai zűrzavarba sodorta a kormányt, ami a következő évek energia- és klímaterveinek újraértékelésével járhat.

Christian Lindner pénzügyminiszter elismerte a bíróság döntésének messzemenő következményeit, hangsúlyozva, hogy az ítélet hatással lehet a kormányzati gyakorlatra és a költségvetési politikára. A befagyasztás magában foglalja a KTF-nek juttatott 60 milliárd eurós el nem költött koronavírus-támogatás átutalásának törlését, ami jelentős csapást mér a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés