Előfizetői tartalom

Sokkal veszélyesebb fertőzési hullám indult meg a Covid árnyékában

Portfolio
Szakértők riadót fújtak, hogy  az antibiotikum-rezisztens fertőzések száma aggasztóan, 4%-kal nőtt, és ezzel párhuzamosan a halálesetek száma is emelkedett Angliában. A növekedést az antibiotikumok túlzott használatának és túladagolásának tulajdonítják, ami hozzájárul a gyógyszereknek ellenálló, így szinte kezelhetetlen baktériumtörzsek kialakulásához. A problémát fokozta a koronavírus-járvány utáni zárlatok feloldása.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének friss jelentése szerint 2022-ben Angliában az antibiotikum-rezisztens fertőzések száma aggasztóan, 4%-kal nőtt, ami a halálesetek emelkedésével járt. A szakértők arra a megállapításra jutottak, hogy a koronavírus fokozta az antibiotikumok túlzott használatát, a gyógyszerek túladagolása pedig hozzájárul a rezisztens...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés