Előfizetői tartalom

Újabb jelzés jött, hogy az Egyesült Államok diadalt arathat a gazdasági harcában

Portfolio
Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának legfrissebb jelentése szerint az amerikaiak csökkentették kiskereskedelmi kiadásaikat októberben, ami március óta az első visszaesést jelenti az adatokban. Viszont messze az elemzői várakozások alatt maradt a gyengülés a bolti forgalomban. Az infláció szempontjából pedig pozitív jelzés, hogy jelentősen estek a termelői árak. Elemzők szerint ez erősíti, hogy összejöhet a puhalandolás az USA-ban.

A nagyobb visszaesésre vonatkozó várakozások ellenére a kiskereskedelmi forgalom szerény, 0,1%-os visszaesést mutatott csak az Egyesült Államokban az előző hónaphoz képest. Ez a visszaesés a gazdaság potenciális lassulását jelezheti, mivel a fogyasztók a megemelkedett hitelfelvételi költségekkel és a növekvő hitelkártya-tartozással küzdenek, amit tovább súlyosbít a 22...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés