Előfizetői tartalom

Brutálisan túljegyezték ma a magyar államkötvényeket!

Portfolio
Egészen megdöbbentő, már-már példátlanul erős kereslettel jellemezhető, államkötvény aukciók zajlottak le ma délelőtt Magyarországon. Az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett összesen 40 milliárd forintnyi papírra ugyanis 383,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat ömlött be a rendszerbe, amelyet látva az adósságkezelő 176,5 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok volumenét. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 9,6-szeresen jegyezték túl a papírokat, és 4,4-szer több adósságot vont be az ÁKK, mint tervezte. Az erős vételi érdeklődés kissé az átlaghozamokat is leszorította a tegnapi referenciahozamokhoz képest, a legutolsó hasonló futamidejű aukciók átlaghozamához képest pedig jelentős a hozamcsökkenés. Frissítés! A mai aukciós eredmények hátteréről újabb cikkünk itt olvasható hiszen valóban kirívóak a mai eredmények.

A nagyon erős vételi érdeklődéssel jellemezhető kötvényaukciókra azután került sor, hogy a napokban kiderült: 9,9%-ra bukott az éves infláció Magyarországon, a gazdaság kilépett az egy évig tartó recesszióból, és a jegybank alelnöke ma jövő keddre újabb 75 bázispontos kamatvágást vázolt, amellyel év végére 11%-ra, vagy az alá mérséklődhet a jegybanki alapkamat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés