Előfizetői tartalom

Döntött a kormány: háromszorosára drágul több gyógyszer

Portfolio
Egy szerda este megjelent kormányrendelet háromszorosára emelte az úgynevezett magisztrális gyógyszerek, azaz a gyógyszertárban helyben kikevert készítmények árát - szúrta ki a Telex. A Pintér Sándor belügyminiszter mint egészségügyért felelős kormánytag által jegyzett rendelet értelmében az új árszabás már november 16. csütörtöktől érvényes.

Novák Hunor gyerekorvos is arról írt, hogy több gyógyszerész anyagi okokból megtagadta az általa felírt, helyben elkészítendő gyógyszer elkészítését, miközben erre nem is lenne jogi lehetőségük – ez utóbbit a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) is megerősítette neki. Az elkészítés megtagadása mögötti anyagi ok, hogy a szükséges alapanyagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés